bootstrap responsive templates

Walter Stroef

°1942. De kunstenaar heeft al van jongsafaan een intense en obsessieve relatie met het scheppende element in de natuur, die hij tracht te hercreëren door middel van verschillende natuurlijke grondstoffen. Walter Stroef is een selfmade man, vanuit zijn leergierigheid heeft hij talrijke wateren doorzwommen. Hij onderwierp zich aan de technieken van de schilderkunst en onderzocht de uitstraling van Grootmeesters, o.a. van Bruegel tot Picasso.
Vanaf 2000 ging zijn voorliefde meer en meer uit naar de beeldende kunsten. Het werd een face tot face uitdaging met de materie van moeder aarde. Hij werkt vooral in “Blauwe Hardsteen”, “Franse Witsteen, Graniet, Rainbow Stone, Serpentino en Steatiet”. De stijlvolle houten beelden zijn vooral gemaakt uit harde houtsoorten, zoals: “Azobé(Cameroun), Padouque d’Affrique, Eik, Merbau en Wengé”.
Deze totaliteit en grote verscheidenheid van beelden, werd al in binnen- en buitenland geëxposeerd. Zijn thema’s: de vrouw, figuren zonder gezicht, beelden uit fauna en flora, abstract.

Mobirise

Adres

Gratien & Angèle Dendooven
Ter Doeststraat 4                    
8380 Lissewege-Brugge                     


Contact 

Email: info@beeldenroute.be

Links

Website bouwer
Restaurant Ter Doest

Inschrijvingen editie 2020

Stuur ons een e-mail berichtje indien je je wenst in te schrijven voor de volgende editie.

Met dank aan de Stad Brugge voor de logistieke ondersteuning.

Beeldenroute.be is een organisatie van de handelsgebuurtekring Lissewege i.s.m. Gratien & Angèle Dendooven-Quintens.