free bootstrap templates

Olivier Loos

Olivier Loos heeft een grote deel van zijn leven op zee doorgebracht, dat heeft hem geïnspireerd om met natuurelementen te gaan werken.
Na zijn scheeps technische opleiding en een loopbaan als matroos ter lange omvaart heeft Olivier zich gespecialiseerd in het bewerken van metaal, eerst door het lassen en nadien het siersmeden onder de knie te krijgen, het siersmeden omdat hij vooral meer rondingen in zijn creaties wou brengen .

Langs de oevers van het kanaal Gent Terneuzen spoelt er nu en dan een stuk drijfhout, Olivier vergelijk drijfhout met een mens die een vrije leven leid…..die zich laat leiden door de wind en de stromingen en die op een bepaald moment ,na soms veel obstakels te zijn tegengekomen onderweg vast komt te zitten ,op een strand of in een verre uithoek van de haven net zoals een mens die door een bepaalde periode in zijn leven geraakt, met vallen en opstaan….
En Olivier vindt dat deze van ver gekomen drijfhout, met zijn littekens een plaats in de zon verdient, net zoals een mens die door een moeilijke fase in zijn leven is geraakt.
 
Les ALLIANCES
De fusie van de havens van Gent en Terneuzen, de titel verwijst naar de twee symbolische  (trouw) ringen die centraal staan op mijn werk. 

Mobirise

Adres

Gratien & Angèle Dendooven
Ter Doeststraat 4                    
8380 Lissewege-Brugge                     


Contact 

Email: info@beeldenroute.be

Links

Website bouwer
Restaurant Ter Doest

Inschrijvingen editie 2020

Stuur ons een e-mail berichtje indien je je wenst in te schrijven voor de volgende editie.

Met dank aan de Stad Brugge voor de logistieke ondersteuning.

Beeldenroute.be is een organisatie van de handelsgebuurtekring Lissewege i.s.m. Gratien & Angèle Dendooven-Quintens.